In gesprek - maatjesprojecten

Veel ouderen in Rotterdam blijven lang zelfstandig wonen, zijn actief en redden zich uitstekend. Toch is er ook een groeiende groep van ouderen die graag eens met iemand zouden praten over wat hen écht bezighoudt.

Door een onverwachte of ingrijpende gebeurtenis kan het leven ineens op zijn kop staan.

Dit geeft vragen als:

"Waarom overkomt mij dit?"
"Hoe kan ik nu verder?"
"Voor wie ben ik nog van betekenis?"

Op deze vragen is meestal niet meteen een antwoord te geven. Wel is het fijn om hierover te kunnen praten met iemand die luistert en aandacht heeft. Gesprekken waarin u uw zorgen, vragen en verlangens kunt delen. Waardoor u weer op adem kunt komen en weer wat grip krijgt op het leven.

Speciaal hiervoor zijn in Rotterdam verschillende projecten met vrijwilligers die betekenisvolle gesprekken bieden aan ouderen die daar behoefte aan hebben.

Deze  projecten worden gecoördineerd door een geestelijk verzorger of maatschappelijk werker die bij u langskomt om samen te kijken waar uw vragen en behoeften liggen. Na de kennismaking zoekt de coördinator een passende vrijwilliger die u regelmatig thuis bezoekt.

De vrijwilligers van de maatjesprojecten zijn enthousiast, gemotiveerd en deskundig opgeleid.


Ouderdom Komt Met Vragen:
SPIOR
Maatjesproject tussen vrijwilligers en kwetsbare islamitische ouderen die een afstand hebben tot de reguliere zorgverlening.
info@spior.nl