Groepsbijeenkomsten

Zin in het leven!

Zin in gezelligheid en goede gesprekken met leeftijdsgenoten uit de buurt? Kom dan naar de themabijeenkomsten van Zin in het leven! We organiseren activiteiten om u met andere ouderen in contact te brengen. Ontmoeting en zingeving staan tijdens deze bijeenkomsten centraal. 

Er is aandacht voor vragen waar u over wilt praten of vragen van anderen. Elke bijeenkomst begint met een verhaal of een gedicht. Tijdens de koffie of na de lunch wordt onder leiding van vrijwilligers verder gepraat in kleine groepjes. We hebben het bijvoorbeeld gehad over: aandacht, ontmoeting, omzien naar elkaar, voorjaar.

De thema-lunches -koffieochtenden worden georganiseerd in Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet, Pernis , Rozenburg, IJsselmonde, Overschie en Feijenoord.

Klik hier voor meer informatie over Zin in het leven!.

Zin in het film!

In IJsselmonde en Delfshaven kunt u meedoen met ‘Zin in film!’. Samen kijkt u een film over onderwerpen die het leven raken. Na de film wordt in groepjes nagepraat onder leiding van een vrijwilliger.

Klik hier voor meer informatie over Zin in film!

Voor deelname wordt doorgaans een kleine bijdrage in de kosten gevraagd.

Humanitas Rouwcafé

Wanneer je iemand verliest die veel voor je betekent, verandert alles in het leven. Niets lijkt meer hetzelfde. Mensen uit je omgeving weten niet altijd hoe zij troost kunnen bieden en je krijgt soms het gevoel alleen te staan. Het Rouwcafé maakt rouwen bespreekbaar, je vindt steun bij anderen en leert op een andere manier naar je rouwproces kijken.

Klik hier voor meer informatie

Humanitas Lotgenotengroep Rouw

Lotgenotengroep Rouw
Iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier, maar iedereen die rouwt, kent gevoelens van verdriet en eenzaamheid. In de gespreksgroep voor nabestaanden vind je herkenning en erkenning. Je kun je verhalen delen met anderen die ook een verlies hebben meegemaakt.

Klik hier voor meer informatie