Groepsbijeenkomsten

Thema-lunches en koffie-ochtenden

Ontmoeten is:
kijken en zien
luisteren en horen
jezelf tonen
de ander kennen

Ontmoeten is:
een verrassend avontuur
dat eindigt met een nieuw begin

Zin in het Leven

Wilt u met anderen in gesprek tijdens een lunch of met een kopje koffie? Kom dan naar de thema-lunches en thema-koffieochtenden ‘Zin in het Leven!’

Er is aandacht voor vragen waar u over wilt praten of vragen van anderen. Elke bijeenkomst begint met een verhaal of een gedicht. Tijdens de koffie of na de lunch wordt onder leiding van vrijwilligers verder gepraat in kleine groepjes. We hebben het bijvoorbeeld gehad over: aandacht, ontmoeting, omzien naar elkaar, voorjaar.

De thema-lunches -koffieochtenden worden georganiseerd in Prins Alexander, Charlois, Hoogvliet, Pernis , Rozenburg, IJsselmonde, Overschie en Feijenoord.

Zin in Film

In IJsselmonde en Delfshaven kunt u samen kijken naar film ‘Zin in film’. U kijkt een film over onderwerpen die het leven raken. Na de film wordt in groepjes nagepraat onder leiding van een vrijwilliger.

Klik hier voor meer informatie over Zin in Film

Voor deelname wordt doorgaans een kleine bijdrage in de kosten gevraagd.

Zin in Bellen

In deze verwarrende tijd hebben veel mensen behoefte om te praten. Helemaal nu het nog steeds lastig kan zijn om elkaar te ontmoeten.

Met Zin in Bellen heeft u met een kleine groep (zes tot acht mensen) een goed gesprek. Er is een gespreksleider die zorgt dat er een fijne veilige sfeer is, dat iedereen aan bod komt en dat u praat over een interessant thema zoals vriendschap, afscheid of tijd.

De gesprekken zijn eens in de 14 dagen en duren 45 minuten. Het tijdstip wordt samen afgesproken. We beginnen met zes gesprekken, daarna kijkt u of u verder wil.

U kunt bellen naar een speciaal nummer met uw vaste telefoon of met uw mobiele telefoon. Het is heel eenvoudig. We nemen van tevoren contact met u op en leggen uit hoe dit werkt.

De bijeenkomsten zijn gratis, u betaalt alleen de gesprekskosten via uw telefoon.

Aanmelden?
Bent u enthousiast geworden? Meld u aan bij Anne Stael: 06 46200281 of Zininbellen@gmail.com

Vrijwilligers gezocht voor Zin in Bellen:

  • Bent u goed in luisteren en kunt u een gesprek leiden?
  • Vindt u het fijn om vanuit huis uw vrijwilligerswerk te doen?
  • Bent u ouder dan 50 jaar?

Word dan vrijwilliger bij onze telefonische groepsgesprekken voor 70plussers!

Klik hier voor meer informatie.